Държавният дълг на страните от периферията на еврозоната нараства въпреки налагането на тежки мерки за строги икономии по повелята на Европейския съюз, Международния валутен фонд и Европейската централна банка. Това показват данни на немската банка Commerzbank.

След последните информации за увеличение на дълга на Португалия вече не е вероятно страната да успее да изпълни поставените цели без допълнително свиване на разходите, смятат анализаторите на банката.

Длъжностни лица от Берлин, Франкфурт и Брюксел обаче вероятно ще наредят на страните от еврозоната да положат повече усилия през следващите няколко седмици, след като натискът върху Испания – и в по-малка степен върху Италия – нарасна.

„Не само Португалия, но и Испания регистрира ръст на бюджетния си дефицит на годишна база през първите 2 месеца на 2012 г. Нито Гърция, нито Ирландия или Италия, са осъществили напредък по отношение на консолидирането на своите бюджети през първите месеци на тази година“, казва Кристоф Уийл от банката.

Много държави вероятно няма да успеят да постигнат целите си за бюджетния дефицит през 2012 г.а това по никакъв начин няма да повиши доверието в бюджетните политики, категоричен е анализаторът.

Източник: http://www.dnes.bg/
Снимка: http://www.reuters.com/Коментирай

Стани член

  Стани член

Социални мрежи

  Twitter
  Twitter
  Галерия

Партньори

  JEF
  European Movement
  Federalist Intergroup
  Spinelli Group
Скъпи приятели, Съюзът на европейските федералисти отбелязва своя 70-годишен юбилей. По този повод съм изключително радостен да споделя с вас публикацията “70 години кампании за обединена и федерална Европа“ в превод на български език.